Milletvekili aday sınavı


Malumunuz bulunduğumuz toplumda adam sayılmak için en az bir yabancı dil bilmek şart koşuluyor. Lisans veya lisansüstü eğitimden başlamak üzere senelerimizi harcadığımız işe giriş çabalarının orta noktasında özel ya da devlet olsun öncelikli şartları en az bir yabancı dil bilmeniz. Özellikle şu sıralar pek ilgili olduğum KPSS sınavı sonucu gerekli şartlara bakıldığında; Kurumların Kpss haricinde kendi bünyelerinde 2. sınav yapacakları yada halk arasında "BORU" olarak bilinen KPDS (Kamu personeli Dil sınavı) puanlarına ihtiyaç duyacaklarını belirtmişlerdir.
Burada sorulacak olan can alıcı soru şudur ;

- Herhangi bir devlet kurumuna girmek için onlarca sınav + yabancı dil (kendini defalarca kanıtlamak ) gerekmektedir de başbakan,bakan,millet vekili olmak için neden herhangi bir sınav yoktur da bu adamlar zkini sallaya sallaya yönetim kadrosuna yerleşmektedir.

Devlet 300-500 liralık maaşlı kıytırık memur alımında bile milyonların arasından sıyrılmış, kendini hemen her konuda geliştirmiş, kafası çalışan 30 yaşını geçmemiş tertemiz beyinler ararken yönetici çobanların en azından bir matematik sınavından geçmesi gerekmez mi?
Paran çok mu? Aşiretin ya da oy potansiyelin var mı? Gel abi o zaman milletvekili ol. Sktiret yabancı dilin ya da kültürün olmasın.Hatta kafanın çalışmasına bile gerek yok.Parti lideri ne derse doğru der.Onun her dediğini "He" demen yeterli.Sana Ankara'da süper bir ev verecez.Araba, korumada cabası.Hemde hepsini devlet karşılayacak.Becerebilirsen milleti hortumlayadabilirsin.Millet kim mi? Hakikaten millet kimdi yahu???

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » »

Yorum Gönder