Beyn-i Bilinc


Bize bu hayatta en büyük kötülüğü yapan kim dersiniz? Şüphesiz bizzat kendi bünyemiz, bilincimiz ve beynimizdir.Yaşamın ilk çağlarına; şu an bizim ilkel insan dediğimiz varlığın hayatına bir göz atalım:
* Güneş aydınlanınca kalk
* Yiyecek için dinazor avla (Yem olma)
*Yemeği sindirmek için yaklaşık 2 saat şekerleme yap.(bakınız burda saat kavramının kullanmış olabiliriz.Neden ? Çünkü beynimiz içinde bulunduğumuz devre göre emir vermekte... 21. yy.da insana verilen 2 saat komutu yerine neandertal beyin kişiye -skine göre yat kalk diyecektir şüphesiz.... bakınız:Berkay dinçer-Neandertal zekası)
*Spor yada üreme amaçlı bir dişi/erkek bul.
*Akşam yemeği için dinazorun kalanını kemir ve yat uyu...


Bu noktada gelinen yer bizim çağdaş dünya olarak tabir ettiğimiz ve sözümona teknoloji ve gelişmeler sayesinde hayatımızın kolaylaştığını sandığımız gereksizlikbirleşimi olacaktır.
Buraya sabahtan akşama kadar yapılması gereken ve aslında gereksinimden çok daha iyi bir hayat seviyesine ulaşmamız için beynimizin bize verdiği emirler silsilesinin binlerce maddesini yazabilirim.Yazmıyorum... umrumdada değil... Düşünün muhasebesini yapın.
Sabah işe gidip akşam geç saatte gelmek,Memur olabilmek için kpss ye girmek.Üniv.e hazırlanmak,medya maymunu olmak, onursuzluk, gurursuzluk, hırsızlık, dolandırıcılık, hortumculuk, politika, fahişelik... Her türlü cenabet müessese hayatta kalabilmek daha yüksek standartlarda yaşam sürebilmek için mi ?

Bırakın bu işleri....

0 yorum:

Yorum Gönder