Mp3 çalarım Klip çalarım ustam ölmüş ben çalarım

Çelişkiler içinde bir çelişki şu mp3 mevzuu. Tamam şarkı yapan karşı çünkü emeği çalınıyo. Albümün devamı için para lazım. Sanata saygı ustaya saygı vs..
Zamanında internet bu kadar yaygın değilken Tek bir CD üzerinde 10 albümü 1 liraya alınca eve nası mutlu dönerdik şimdilerde de "x" sitelerden daha albüm piyasaya çıkmadan indirip dinler olduk. Aksini iddia eden varmı ? yok ben orjinale para veriyorum diyenler hakkaten ordaysanız da tebrik ederim el sallıyorum. Geçenlerde bi tv programında gördüm. Adnan Şenses kendi hit albümlerini sıralıyodu. Şu bu falan filan diye. Sanırım aynı işi yapanlar piyasadan umudu kesip birbirinin albümünü alıyolar.
Neyse. şimdi de biçok sitede şikayet butonları yaygınlaştı. korsan yayın yapan adres-link topluyolar.. Hoş.
Bütün bunlar olup biterken diğer taraftan peşin fiyatına 12 taksitle mp3 çalarlar hergün yepyeni gıcır gıcır rengarenk modelleriyle rafları süslemeye devam ediyo. yerli yabancı ne kadar marka varsa sanırım hepsinin en az birkaç modeli mevcut. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bi ilan görüyorum 600 dolarmış ta mp3 çalar şimdi olmuş 200 dolar. film izle mp3 dinle ne halt edersen et diyo bi yerde. Şimdi diyorum acaba piyasaya bu ürünleri sürenler kendileri orjinal Cdlerden mi ripliyo mp3leri? evet evet eminim öyledir ve izledikleri filmler de mutlaka yasal formattır. Hiç ama hiç divx değildir. Ne yapmaya çalışıyosunuz artık kafam basmıyo ama siz sanırım bunları yaparken epey düşünüyosunuzdur. tabi .

1 yorum:

mask dedi ki...

Telif hakkı yasasıda tamamen bir karmaşa.Bahsedilen sektör bir taraftan mp3\divx player üretirken diğer taraftan kopya korumalı ürünler üretmeye uğraşıyor...Pek az insanın bildiği, CD patentinin Philips firmasına ait olması ve bu firmanın kopyalanamayan CD üzerinde yoğun çalışmalar yaptığı halde bulduğu ürünleri 'etiğe uygun' görmemeleri yüzünden piyasaya sürmemeleri...( Herhangi başka bir firmanında Philips' den icazet alması gerekir..) Sonuç olarak philips bu teknolojiyi kamuoyuna duyurmak veya paylaşmak zorunda değildir.Bu noktadan sonra emeği geçen sanatçı!!! veya şarkıcıların beraberine müzik firmalarının yönelmeleri gereken strateji; savaşı kaybettiklerini kabullenip ticari kazanç için albüm satışı yerine başka yolları kullanmaları gerekmektedir. (örneğin konser)


İlgili olabilecek Fikri mülkiyet hakları aşağıda, orjinal adresi ise burası...
Philips’in R&D’ye yaptığı büyük yatırımlar, Kompakt Audio Kaset sistemi,lazer tabanlı optik disk sistemleri CD-Audio, CD-ROM, CD-R/RW, SACD ve DVD-formatları gibi çığır açan pek çok buluşun gerçekleşmesine olanak sağlamıştır.


Philips optik kayıt teknolojisi(CD/DVD oynatıcıları/kaydedicileri ve diskleri), dijital sıkıştırma teknolojisi (MPEG Ses/Görüntü şifreleme ve çözme, JPEG, MP3, DAB, Video konferans, DVB), bağlantılılık(I2C, 1394, Havi, P50), görüntü teknolojisi (EPGs, kişiselleştirme), mobil telefonlar (GSM, UMTS), aydınlatma teknolojisi (Xenon araba lambaları, UHP lambaları) ve tıbbi görüntülme (X-Işını/MRI ve Ultrasound görüntüleme) gibi alanlarda anahtar niteliğinde patentleri elinde tutmaktadır, ancak Philips’in en önemli ticari markaları Philips adı ve Philips ambleminden oluşan logolarıdır.

Yorum Gönder