Terminal büfeleri

Hangimizin yolu geçmezki yılda bir ya da birkaç kez otobüs terminallerinden. İş gezisi, tatil, ziyaret vs.gibi sebeplerden otobüsün kalkma vakti gelene dek ordasınızdır. Aslında kısa sürer terminalde işiniz. Hazırlanmışsınızdır..herşey tamam. Valizler bagaja verilmek üzere yanınızda beklersiniz. Kendi adıma konuşuyorum seyahat etmek keyif verir. Özellikle de tatile gidiyorsam. Sağa sola bakarak insanları, gelen-gideni, otobüsleri, ordaki kargaşayı izlemek keyif verir ve yolculuk tatlı bi kavramdır bence..
Ama ne zamanki evden hızlı çıkmışssam ve midem kazınıyorsa atıştırmak için mecbur kalırım tıpkı diğer yolcular gibi terminal büfecilerine ki zaten hepsi hazırkıta bekler. Gel abi, buyur abi, ne lazımdı .... Önce o sesler arasında nevrim döner, ne alacağıma karar veremem. Sonra da 10 dakikalık mesafede bi bakkaldan 10 liraya alacağım herhangi birşeyi bikaç katı paraya alırım, zorlanırım. Çünkü zordayımdır. Otobüsün kalkış vakti yaklaşmıştır, karnım acıkmıştır ve bu adamlardan alışveriş yapmaktan başka şansım yoktur maalesef..Gerçi hoş otobüs firmaları ikramda birbirlerine nispet yarışıyolar ama ne zaman o büfelerden ne zaman alışveriş yapsam her defasında küfretmişimdir.
Gerçi hoş zorda kalana bi tekme atmak çoğu insanın artık damarlarına işlemiştir..Ticaret yapana diyecek bişeyim yok olamaz da. Ama insanların sınırlarını zorlayanlara biraz daha insancıl düşünmelerini ve o %300lere varan kârlarını gözden geçirmelerini diliyorum. İnsanda biraz Allah korkusu olur be...
İyi yolculuklar...

0 yorum:

Yorum Gönder